HOLUBKY alebo Plnený kapustný list - veľká dávka - pre Evu S

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Plnený kapustný list – veľká dávka

Potrebujeme:
1 hlávkovú kapustu/ česky zelí/, 1 kg kyslej kapusty/ zelí/, 1 kg bravčového pliecka,
300 g ryže, 3 vajíčka, trošku čierneho korenia mletého, soľ, vegeta, červená mletá paprika/ kyslá smotana/

POSTUP PŘÍPRAVY

Plnený kapustný list – veľká dávka

Potrebujeme:
1 hlávkovú kapustu/ česky zelí/, 1 kg kyslej kapusty/ zelí/, 1 kg bravčového pliecka,
300 g ryže, 3 vajíčka, trošku čierneho korenia mletého, soľ, vegeta, červená mletá paprika

POSTUP:
Hlávkovú kapustu obaríme, tzv. necháme zovrieť vodu, vložíme kapustu, necháme nech zmäknú listy a vyberieme. Oberieme listy veľmi tvrdé časti nepoužijeme alebo vyrežeme. Uvaríme ryžu – ja to robím tak, že nechám zovrieť dostatok osolenej vody a do nej dám omytú ryž a uvarím ako cestoviny, pomelieme mäso a zmiešame s vajíčkami a ostatnými koreninami. Kyslú kapustu umyjeme vo vode a dobre vyžmykáme. Do veľkého hrnca dáme kyslú kapustu naspodok, potom naplníme kapustové listy plnkou z mäsa, ryže a korenín/ak sa nám zdá, že je plnka riedka pridáme strúhanku, ak je naopak tuhá zriedime horčicou alebo kečupom. Naukladáme naplnené listy na kyslú kapustu a takto ukladáme, ale nakoniec dáme navrch kyslú kapustu, podlejeme 0,5 l až 1 l vody a posypeme troškou vegety. Keď je všetko skoro uvarené, urobíme zápražku, ktorú tiež trošku ovegetíme a postupne pridávame do hrnca po bokoch. Alebo zalejeme kyslou smotanou