Koláčik s tvarohom a ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

I. cesto: 100 g polohrubej múky, 250 g hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 100 g práškového cukru, 100 g Hery, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice rumu, 100 ml mlieka, trocha citrónovej kôry. II. cesto: 4 vajcia, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 5 lyžíc oleja, 4 lyžice horúcej vody, 1/2 prášku do pečiva, 200 g polohrubej múky. Náplň: 500 g tvarohu, 2 lyžice rumu, 2 vanilkové cukre, práškový cukor podľa chuti, 1 lyžica detskej krupice. Okrem toho piškóty, ovocie, džem.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny na prvé cesto spracujeme a odložíme do chladu aspoň na 15 minút. A ideme na prípravu druhého cesta. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, olejom a vodou, pridáme múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Náplň pripravíme vyšľahaním všetkých surovín.
Plech vystelieme papierom na pečenie a priamo na plechu vyvaľkáme prvé cesto. Natrieme džemom - je lepšie použiť pikantnejší. Poukladáme piškóty a rovnomerne rozotrieme tvarohovú zmes. Navrstvíme ovocie - v mojom prípade broskyne. Nakoniec rozotrieme druhé cesto. Pečieme pri miernej teplote - v mojom prípade to bolo 180 C - cca 40 minút - ale to je individuálne, treba koláčik sledovať.
Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom a krájame až po vychladnutí.

Podľa mňa bude výborný aj s rebarborou alebo ríbezľami.

Tento koláčik som objavila na www.dama.cz - Želka.