Dusené kuracie stehná

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kuracie stehná, 100 g varenej šunky, 150 g nastrúhaného ovčieho syra, 4 lyžice masla, 200 ml červeného vína, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 konzerva olúpaných paradajok, 1 malá konzerva zeleného hrášku, 1 malá konzerva mrkvy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice múky, 250 ml hydinového vývaru, šťava z 1 citróna, zväzok pažítky, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie stehná umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Potom ich krátko opečieme v rozpálenom masle zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle krátko opečieme cesnak rozotretý so soľou, šunku nakrájanú na prúžky, nadrobno nakrájanú cibuľu a papriky na prúžky. Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou, prilejeme červené víno, hydinový vývar a pridáme paradajky.
Potom pridáme stehná, hrniec uzavrieme a dusíme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Krátko pred dodusením pridáme odkvapkaný hrášok a mrkvu. Nakoniec ochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a cukrom. Posypeme nakrájanou pažítkou, nastrúhaným syrom a podávame.