Kapustovo-kukuricová



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Čínska kapusta, pór, sterilizovaná kukurica, vegeta, rasca, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Kapustu očistíme, odoberieme podľa potreby pár listov a zvyšok použijeme do polievky.
Kapustu rozkrojíme pozdĺžne a nakrájame na pásiky, aj hlúbikovú časť,
nakrájame aj druhú polku kapusty,
preložíme do misky,
pór (ja som použila asi tak polovicu väčšieho póru) rozrežeme pozdĺžne, aby sa nečistoty ľahšie vymyli, pokrájame,
opražíme na troche olivového oleja,
pridáme nakrájanú kapustu, ktorú predtým ešte opláchneme v sitku, alebo si jednotlivé listy môžete opláchnuť ešte pred krájaním, ochutíme vegetou, mletou rascou,
premiešame,
pridáme kukuricu bez nálevu – ja som dávala veľkú konzervu,
zalejeme vodou podľa potreby ,
pridáme rozkrojený cesnak, privedieme do varu, zjemníme ešte troškou cukru a povaríme už len asi 3 min., ak je treba, dochutíme vegetou, alebo soľou, podľa chuti.
Polievka je veľmi ľahká, lahodná, a vynikajúco osvieži, keď si ju necháte vychladnúť na izbovú teplotu. Ak sa nebránite tejto kombinácii, vyskúšajte a dajte mi vedieť, ako vám chutila. *Dobrú chuť*