Tvarohový dezert kakaový (pribináčik? termix?)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tvaroh, kyslá smotana, práškový cukor, kakao

POSTUP PŘÍPRAVY

tvaroh z 2 litrov mlieka (cca 400 gr?) alebo iny JEMNY, kremovy tvaroh, zmiešame s 2 kelímkami kys.smotany. Pridame cukor a kakao podla chuti.
ja davam cca 4 káv.lyž. prášk.cukru, 2-3 káv.lyž. kakaa. Mixujem to ruč. el. mixerom - metličkami. ale dá sa to vymiešať aj ručne.
Precitajte si zlozenie tvarohu, v niektorych jemnych uz je pridana smotana!, vtedy staci pridat par lyziciek kys.smot.
Ak pouzijete tvaroh hrudkovy/haluskovy po zatuhnuti v ladnicke moze trochu "skripat pod zubami", resp. dezert ma pieskovitejsiu konzistenciu. Ako termix.

podavame hned alebo po vychladeni. ciste alebo s piskotami/ovocim.
vhodne aj ako poleva na kolac v čoko alebo vanilkovej variante. pre lepsie zatuhnutie môžme pridat trochu masla.