Plnené kaleráby



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

menšie kaleráby - podľa počtu stravníkov, mleté mäso, niva, tvrdý syr, soľ, korenie, kocka bujónu, petržlenová vňať, mozarella

POSTUP PŘÍPRAVY

Kaleráby si ošúpeme, spodok zrežeme, aby nám pekne stáli a lyžičkou vydlabeme. Vnútro, ktoré sme vydlabali si nadrobno nakrájame, zmiešame s mletým mäskom, postrúhanou nivou a postrúhaným tvrdým syrom, pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie. Zmesou si naplníme kaleráby, uožíme do vymastenej zapekacej formy, zalejeme 250ml vody v ktorej sme uvarili jeden bujón, zatvoríme a dáme do vyhriatej rúry na 180 st. na 40 minút. Po 40 minútach vyberieme, na každý kaleráb dáme koliečko mozarelly a dáme ešte na 10-15 minút zapiecť. Podávame so zeleninovým šalátom, prípadne s varenými zemiakmi.