Kokosovo-sezamove kari kuracie kusky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g kuracich prsicok, stava z jedneho citrona, 3-4 PL oleja, cca 1 PL nasekanej petrzlenovej vnate, 400 ml kokosoveho mlieka, 3 KL kari korenia, 1/2 KL chilli, 1 KL cervenej mletej papriky, 2 struciky cesnaku, 2 PL sezamovych semiacok, 1 PL medu , na zahustenie 1 PL Solamylu (podla vlastneho uvazenia). sol a biele mlete korenie na dochutenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Oblubujem recepty, kde sa masko pacuje. Je to strasne fajn lebo vacsinou pri tychto receptoch je jedlo do dvadsiatich minut na stole. Teda ak nepocitam dobu, kym sa maso pacuje. Vacsinou si den vopred maso napacujem a na druhy den mam obed, ci veceru naozaj do tych dvadsat minut na stole. Teto jedlo so sladkasto-palivou chutou je urcene pre milovnikov kari korenia.

masko nakrajame na kocky, prelozime do misy. Pridame stavu z jedneho citrona, posekanu petrzlenovu vnat, sol, biele korenie, zamiesame a odlozime do chladnicky min. na dve hodinky, u mna celu noc:)
maso ( bez tej stavy z pacu) opecieme do zlatista na 3 PL oleja.
ked je maso opecene, vyberieme ho do kajstrola a vypek, kde sme opekali maso, zalejeme kokosovym mliekom
pridame kari korenie, cervenu mletu papriku, chilli papriku ( mozno vam staci iba 1/4 KL , bolo to dost pikantne) , na platku pokrajany cesnak, prehrejeme, kym sa nam cele pekne prepoji a vzniknutou omackou zalejeme masko, ktore sme si odlozili do kajstrola
maso so zaliatou omackou. Kajstrol prikryjeme a este spolu podusime cca 15 minut.
kym sa nam masko dusi, tak si na suchej panvici oprazime 2 PL sezamovych semiacok
ked je maso hotove, pridame oprazene sezamove semiacka. Dochutime 1 PL medu ( ochutnajte si to ale vopred, mozno sa vam tam nebude ziadat, ja som dala), 1 PL solamylu rozrobime asi v 100ml stud vody a zahustime. Nechame zovriet a odstavime.
podavame s ryzou a kompotom. Dobru chut!