KARAMELOVÉ srdiečko s výbornou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mramorový korpus, karamelová plnka, marhuľový džem, káva, čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pre nás ku kávičke namiesto bábovky... :-))).

Takže na želanie dopĺňam aj recept:
Mramorový korpus: 4 vajcia, 130g kryšt.cukru (podľa chuti môže byť viac, my nemáme radi príliš sladké...), 200g polohr.múky, 3/4 dl oleja, 3/4 dl mlieka, 3/4 balíčka prášku do pečiva, 1 vanilk.cukor, 1 PL kakaa.

Karamelová plnka: 80g kryšt.cukru upáliť na karamel, vyliať na alobal a vychladnuté rozdrviť tĺčikom na mäso. Nad parou vyšľahať 3 vajcia a 70g kryšt.cukru, postupne pridávať rozdrvený karamel a šľahať (stále nad parou) pokým sa úplne nerozpustí. Plnku nechať vychladnúť a potom do nej vmiešať 220g masla. Z 2 dl mlieka, 2 PL cukru a 1 karamelového pudingu uvariť krém a studený (resp. obe časti plnky by mali mať rovnakú teplotu, aby sa krém nezrazil...) vmiešať do vaječnej zmesi.

Korpus bol rozrezaný na 4 časti, každá vrstva poliata silnou kávou, potretá plnkou, v strednej časti natretý ešte marhuľový džem a celá poliata čokoládovou polevou (čokoláda na varenie, 1 plátok Cery a 2-3 plátky Palmarínu).

...
...
...