ZMRZKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 čerstvé vajíčka (najlepšie domáce) 1 šľahačková smotana(250ml), 2Pl kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

s obrázkami

Oddelíme si bielky od žĺtkov a bielky vyšľaháme do peny pridáme kryštálový cukor aj vanilkový a miešame kým sa nerozpustí
potom do snehu vmiešame žltky
do tejto zmesy potom opatrne drevenou vareškou vmiešame do tuha ušľahanú šľahačku a dáme do vaničky a do mrazničky.Z tohot nám výjde tak cca 1 liter zmrzliny. Toot je základný recept, podľa chuti si ju samozrejme môžete urobiť s kakaom, s ovocím, orieškami u nás sa veľmi osvedčila - kapučínová, teda som tam pridala trošku instantnej kávy. Dobrú chuť