MAXI veterník - aj pre začiatočníčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento koláčik je preto výborný lebo sa vždy podarí. Máme veľmi radi veterníčky a veľa krát som ich už aj robila no nikdy sa mi nepodarili, vždy som ich mala splasnuté, vnútri mľazglavé, no keď ich robím takto na plech vždy sa to super podarí a vyzerá to veľmi slávnostne. Cesto- 3dcl vody, 250g margarínu, 250 g hladkej múky, štipka soli, 8 vajíčok Plnka : 7PL kryštálového cukru, 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 250g masla, 2 šľahačky , 2 stužovače do šľahačky Poleva: 50g kryštálového cukru, 7 PL mlieka, 200g práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

s obrázkami

Cesto: margarín si rozpustíme vo vriacej vody, potom naraz vsypeme múku a miešame. Vznikne nám hustá kaša, ktorú varíme asi tak 4-5 min a stále miešame. Odstavíme z ohňa. Ja si to preložím do druhého hrnca aby som to nemala všetko také horúce s počkám 2-3 min.
Do tejto masy postupne zašľahávame metličkami na cesto vajíčka. Pekne jedno po druhom až nám vznikne taká hladká jemná krémová masa.
cestičko si rozdelíme na 2 časti a natrieme na vodou vymytý plech - no ja som pod to dala papier(pre istotu). Pečieme na 200C asi tak 30 min. Prvých 15-20 minút netreba otvárať trúbu aby nám cestičko nespľaslo
a takto to vyzerá po upečení
Krém: kryštálový cukor upálime na karamel zalejeme 3/4 l mliekom a bez miešanie necháme rozpustiť ( ked sa to nemieša - rozúustí sa to oveľa rýchlejšie) do zvyšného mlieka dáme zlaté klasy a vlejem do vriaceho karamelového mlieka a uvaríme hustý puding. Vrch potom trošku posypeme práškovým cukrom aby sa nám nespravila kôra. Keď nám to vychladne zašľaháme do pudingu maslo, a krémik môžeme natrieť na jeden vychladnutý plát, na puding potom rozotrieme šľahačky vyšľahané zo stužovačom do tuha a na to položíme druhý plát.
Poleva: kryštálovy cukor upálime na karamel a zalejeme mliekom, necháme rozpustiť a potom pomaly primiešavame práškový cukor( ak je to moc husté pridáme si ešte mliečko). Ešte s teplým polejeme vrch koláčika - lebo ked to chladne tak to tuhne. No a keď sme to takto pekne poplievali sme hotový- veterníček by mal aspoň cez noc postáť, no u nás to nikdy tak dlho nevydrží. Dobrú Chuť.