Plnený baklažán s kuracím mäsom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 baklažány, 500g kuracích pŕs, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, soĺ, petržlenová vňať, mletú sladkú červenú papriku, olej, 100g tvrdého syra/ alebo plátkový sy /3-4ks/, mladé cibuľky, sušený cesnak

POSTUP PŘÍPRAVY

Umyté baklažány pozdĺžne rozkrojíme na polovice. Vydlabeme dužinu a pokrájame ju na menšie kúsky, posolíme ju a necháme odstáť. Vnútro baklažánov posypeme sušeným cesnakom a posolíme. Nadrobno pokrájané kuracie prsia posolíme,pridáme prelisovaný cesnak,pokvapkáme olejom a premiešame. V panvici rozpálime olej a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ochutené kuracie mäso a krátko opražíme. Potom pridáme pokrájané dužinu baklažánu,ochutíme mletou paprikou a dodusíme domäkka.Odstavíme, prisypeme nasekanú petržlenovú vňať a na kolieska pokrájanú cibuľku.Plnkou naplníme baklažány. Posypeme ich nastrúhaným tvrdým syrom alebo naukladáme naň syrové plátky, uložíme do vymastenej zapekacej misy a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. /cca 30min pri 200st./.
Podávame samostatne alebo s opekanými zemiakmi.
Prajem dobrú chuť!!!

Potrebné suroviny: 2 baklažány, 500g kuracích pŕs, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, soĺ, petržlenová vňať, mletú sladkú červenú papriku, olej, 100g tvrdého syra/ alebo plátkový sy /3-4ks/, mladé cibuľky, sušený cesnak
Umyté baklažány pozdĺžne rozkrojíme na polovice. Vydlabeme dužinu a pokrájame ju na menšie kúsky, posolíme ju a necháme odstáť. Vnútro baklažánov posypeme sušeným cesnakom a posolíme.
Nadrobno pokrájané kuracie prsia posolíme,pridáme prelisovaný cesnak,pokvapkáme olejom a premiešame
V panvici rozpálime olej a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ochutené kuracie mäso a krátko opražíme. Potom pridáme pokrájané dužinu baklažánu,ochutíme mletou paprikou a dodusíme domäkka.
Odstavíme, prisypeme nasekanú petržlenovú vňať a na kolieska pokrájanú cibuľku.Plnkou naplníme baklažány. Posypeme ich nastrúhaným tvrdým syrom alebo naukladáme naň syrové plátky, uložíme do vymastenej zapekacej misy a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. /cca 30min pri 200st./.
Podávame samostatne alebo s opekanými zemiakmi. Prajem dobrú chuť!!!