OŠKVARKOVÉ PEČIVO-ŽEMLIČKY,ROŽKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g polohrubej múky, kocka droždia, 250ml vlažného mlieka, 1ČL soli, štipka korenia, 250g margarínu, 1 vajce, podľa chuti mletých oškvarkov ja som dala cca štvrť kila.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo všetkých ingrediencií vymiesime hladké cesto a necháme vykysnúť.
Alebo dáme do pekárničky.
Sledujeme cesto a poprípade pridáme múku, alebo mlieko.
Po vykysnutí formujeme žemličky a rožky.
Na plechu necháme ešte chvíľku pracovať.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom a posypeme korenenou hrubou morskou soľou.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 20 minút do červenkasta.

Dobrú chuť :-)))))

rožteky :-)))
Na raňajky s kozím syrom zmiečaným s chilli..:-))))) rozpolená žemlička, aj zvnútra je nebesky nadýchaná :-)))))