JABLKOVÝ MAKOVEC



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g nastruhaných jabĺk(mala som 7dl pohar zavarených nastrúhaných jablk-dala som celý pohar),350 g polohrubej múky,200 g kryštálového cukru, 2 vajcia,2 dl mlieka, 1 vanilkový cukor, 1 prdopeč,70 ml oleja, 1 KL sody bikar., 1/2 H maku(viac som nemala). Poleva: 18 dg Hery(masla), 4 PL rumu, 3 PL horucej vody, 20-25 dg praš.cukru, 1 a 1/2 PL kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

Nedávno som tu rolovala a hľadala nejaký dobrý koláč,čo upečiem a našla som hned niekoľko.A keďže som sa nevedela rozhodnuť,ktorý upečiem,tak som ich zmixovala dokopy.A vznikol z toho štuchaný jablkový makovec. *Koláčik som robila presne podľa tohoto receptu, len som pridala mak .http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23057&user=9152 *A polevu podľa tohoto receptu: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3488.
Dievčatá,ďakujem za inšpiráciu.

Všetky ingrediencie spolu pomiešať a šup s tým do rúry. Na obr. koláčik upečený a "poštuchaný" varechou.Pripravený na polevu.
Maslo (HERU) rozpustíme spolu s rumom a vodou. Potom pridáme kakao spolu s cukrom, trošku povaríme a necháme vychladnúť. Potom polejeme koláč, zaliať všetky dierky.Poliaty polevou vonia prudko rumovo.Povrch som ešte posypala pomletými orechami.