*** TVAROHOVO-ČUČORIEDKOVÉ POHLADENIE***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***CESTO: 2 vajcia, 80 g kryštálového cukru, štipka soli, 50 g hladkej múky, 50 g škrobovej múčky-Solamyl, 1 ČL prášku do pečiva ***KRÉM: 11 plátkov želatíny, 500 g tvarohu, 250 g jogurtu, 100 g kryštálového cukru, 250 g čučoriedok + 150 g na ozdobu, 400 g smotany na šľahanie ***ZDOBENIE:50 ml jablkovej šťavy, 1 PL práškového cukru, 1/2 balíčka tortového želé Dobrú chuť,je to lahodný letný koláčik,ovocie sa dá obmieňat,napr za maliny,jahody.. alebo ani nemusi byt,stačí použiť ovocný jogurt..aký najdete doma :)

POSTUP PŘÍPRAVY

V OBRÁZKOCH

Použité suroviny na krém
Používam túto želatínu
Postup na piškótu som zabudla odfotiť,ale snáď to zvládnete:) Takže: Vajcia, cukor, soľ vyšľaháme dopenista. Zmiešame múku, prášok do pečiva a škrobovú múčku. Sypkú zmes preosejeme a pomocou metličky na sneh opatrne zapracujeme do vaječnej zmesi.
Cesto dáme do tortovej formy (moja je s priemerom 24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme 25 až 30 minút v rúre vyhriatej na 175 °C. Upečený tortový korpus necháme vychladnúť
Z tvarohu, jogurtu, cukru,vyšľaháme hladký krém.
Umyté a osušené čučoriedky roztlačíme na pyré a zmiešame s polovicou tvarohového krému.
Ak použijete tú želatinu Oetker tak: 6 plátkov dáme do malého hrnca,pridáme 4 lyžice vody,chvílu necháme postáť-stačí 3-4 min.Povaríme kým sa to nerozpustí všetko,pridáme lyžicu čučoriedkového krému,stale varíme,premiešame,vypneme,a vlejeme do celej zmesi-čučoriedkovej. Zvšných 5 plátkov-opať to isté-namočime,4 lyžice vody,zohrejeme,rozpustíme,pridame lyžicu bielej zmesi,premiešame,odstavíme a vlejeme do celej zmesi. Zo400 ml smotany na šľahanie vyšľaháme hustú šľahačku, rozdelíme na polovice a zapracujeme jednu do čučoriedkového a druhú do tvarohového krému.
Vychladnutý korpus vložíme naspäť do tortovej formy. Na korpus rozotrieme čučoriedkovú hmotu. Na ňu potom navrstvíme tvarohovú hmotu a povrch zarovnáme,to uz som zabudla odfotiť.. :)
Dnes som len povrch zastrúhala čokoládou.. Ale kto by chcel robiť to zdobenie,tak: Približne 50 g čučoriedok odložíme nabok. Zvyšné čučoriedky s práškovým cukrom vymiešame s jablkovou šťavou a varíme, pokým nám nevznikne pyré. V 1 PL čučoriedkovo-jablkového pyré rozmiešame tortové želé a zapracujeme do zvyšného pyré. Ešte raz zohrejeme. S pyré pomocou špajdle ozdobíme tortu a vložíme na 2 hodiny do chladničky. Nakoniec navrch poukladáme odložené čučoriedky.