KARFIOLOVA ZMES NA ZIMU*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jesenný karfiol,mrkva,drobnejšie uhorky,cibuľa,kápia alebo mäsitá červená paprika,ačokča,feferonky Nálev:ako do uhoriek,mám v receptoch

POSTUP PŘÍPRAVY

Karfiol rozoberieme na menšie časti a vhodíme do vriacej vody asi na 5 minút,len aby sa oblanšíroval,nie uvaril ! Mrkvu úhľadne nakrájame,uhorčičky dávame celé,cibuľu rozoberieme na krúžky a papriku môžeme tiež nakrájať na prúžky zubkovaným nožom.Ak máme ačokču,pridáme aj tú.Vkladáme do pohárov,zalejeme horúcim nálevom a sterilizujeme,kým nám uhorky nezačnú strácať peknú zelenú farbu-čo je raz dva.Vyberieme,odložíme a police sa nám pekne plnia.\r\n\r\nVhodné k mäsám,studeným misám,pestré a chutné.Kto má rad pikantné,pridá feferonku.

*