Rýchla čínska polievočka ktorá zachutí celej rodinke.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie mäsko (ja dávam jedni kur.prsia),250g-300g mraz.zeleniny mala by byť čínska zmes no nám to najviac chutí so zeleninou z Lidla (vid.foto nizsie),15g sušenej huby judašové ucho (treba nechať hodinku močiť vo vode) možu byť aj šampiňony no tých treba viacej.1 mäsový bujón.pór,sójová omáčka,ryžové rezance,soľ,olivový olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie mäsko nakrájame na väčšie kúsky a pokvapkame sojovkou.Nechame 5 min.ostáť.Nakrájame si pór tak akurát ani veľa ani málo:)
Do hrnca dáme trochu oliv.oleja,necháme zohriať a dáme sprudka opražiť odstátu kuracinku.Keď sa mäsko stiahne pridáme nakrájaný pór,premiešame,pridáme odmočené huby,a nakoniec mraz.zeleninku.Trochu porestujeme a zalejeme vriacou vodou.Treba dať toľko vody aby polievočka nebola moc riedka.Pridáme ešte bujón a necháme povariť kým nám mäsko zmäkne.Ked je mäsko akurát dochutíme soľou.Nakoniec pridáme do polievočky ryžové rezance ale už nevaríme.Dáme rezance do hrnca a prikryjeme.Rezančeky tak do 10-15 min.zmaknu.Potom je už polievočka hotová.My si ju ešte na tanieri ľúbime posypať surovým pórom a poprípade dokoreniť.Nekoreníme ju v hrnci aby ju aj náš syn zjedol.

Zelenina ktorú kupujeme v Lidli.S touto nám to chutí najviac.
Huby necháme aspon hodinku mocit vo vode i ked nie vzdy ten čas dodržím.
Kuracie masko odstate aspon 5 min. v sojovej omacke orestujeme na olivovom oleji.K orestovanej kuracinke pridame por.
dalej pridame zeleninku
a hubky
zalejeme vriacou vodou
pridáme masový bujon a nechame chvílu povarit.
nakoniec vypneme sporak a pridame ryzove rezance.
zakryjeme pokrievkou a nechame odstát cca 15 min.Za tuto dobu rezance zmaknu tak akurat.Potom už len papkáme.Dobrú chut.