Tvarohové brownies s malinami/černicami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 šálka múky (miešam hladkú s celozrnnou hladkou), 1 + 3/4 šálky prášk. cukru, 220 g masla, 200 g čokolády (už som robila aj zo 100 g čokolády + 2 ČL kakaa), 150 g malín (alebo zmes malín + černíc), 500 g tvarohu (používam klasický tučný hrudkovitý Milsy Bánovecký tvaroh - najtvarohovejší zo všetkých, tá chuť mi najviac pripomína tvaroh, aký si pamätám z detstva ), 1/2 balíčka vanilkového cukru, 5 vajec, 1/2 kypr. pr. do pečiva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi chutný, šťavnatý, rýchly a v poslednom období u nás koláčik č.1, všetky zásoby mrazených malín sme naň pomíňali, tak teraz mraz. maliny kupujeme - a tento koláčik - no hanba - ale behom 30-40 minút zmizne z plechu. A to podľa pôvodného receptu má vraj odstáť do druhého dňa!!

Cesto: v mixéri si zmiešame maslo s 1 šálkou cukru, postupne pridáme 3 vajcia. Prilejeme rozpustenú čokoládu. Premiešame, vmiešame múku s kypr. práškom.
Tvarohová zmes: tvaroh + 2 vajcia + 3/4 šálky cukru + vanilk. cukor zmiešať, prípadne to ešte mixnem ponorným mixérom.
Do formy 20x30 cm vložíme papier na pečenie a na spodok rozotrieme 2/3 cesta.
Navrstvíme tvarohovú zmes.
Lyžicou pokladieme kôpky zo zvyšného cesta.
Vidličkou kôpky cesta premiešame s tvarohovou zmesou - vznikne mramorovanie.
Do cesta povtláčame čerstvé alebo mrazené maliny, prípadne černice.
Upečené - pečieme pri 175 °C asi 40-45 minút.
Iba malinová verzia - je najchutnejšia.
Dobrú chuť...