Falošné doboškové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO:
500g hladká múka
50g Palmarín
2 vajcia
150 g práškový cukor
1dc mlieka
1 sáčok prášku do pečiva

PLNKA:
7 dc mlieka,
1 žĺtko
2 vrecká Zlaký klas – Oetker
1 vanilkáč
2 veľké lyžice hladkej múky
2-3 veľké lyžice práškového cukru
3 – 4 veľké lyžice kakaa

1 celý Palmarín až do uvarenej hustej zmesi z horeuvedených ingrediencií
Poleva alebo len čokoláda na varenie na vrch.

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO:
Všetko spolu spracujeme na cesto. Rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť zvlášť vyvaľkáme na jeden veľký tenký plát (cca 2 mm ak sa dá - do tvaru na pekáč)
Každý plát zvlášť upečieme cca 170°C - 175°C 10 až 12 minutiek do ružova-plech len vymastiť tukom.
Upečené pláty kladieme na rovnú plochu, pretože hneď stvrdnú.
Po naplnení plnkou doboška do nasledujúceho dňa zmäkne a môžeme si nakrájať rezy.

PLNKA:
Celé zmiešať a uvariť hustý krém. (Kto chce dolahodiť krém, može pridať dva rady z horkej čoko na verenie).
Do vychladnutého alebo mierne teplého krému zamixujeme celý Palmarín. Plníme pláty tak cca 5 mm vrstvou. Na posledný plát navrch dáme polevu alebo roztopenú čoko na varenie(môžeme ju trošililililinku zriediť lyžicou mlieka a kúskom masla)