moja prva slana torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Toastovy chlieb – biely 250g, Toastovy chlieb – tmavy 250g, Liptovska salama cca. 100g, Šunkova salama 100g, Nitran salama 100g, Tokajska salama 100g, Vlassky salat cca. 400g, Syr Eidam 45% cca. 400g - na obalenie torty,ale aj dovnutra, Makky syr Favorit 1 krab., Korbaciky – tie boli na ozdobu asi 3ks, Smotanove natierkove maslo Mana 2ks, Natierkove maslo Mana – pazitkove 1ks, Natierkove maslo - cesnakove 1ks, Bryndzova natierka 100g – nakladana, Zelenina podla vkusu a chute – na ozdobu (ja som mala olivy, paradajky, mladu cibulku)

POSTUP PŘÍPRAVY

Hotova torta mala vahu priblizne 2,5kg. Mozu sa pouzit lubovolne suroviny podla fantazie. Ak nechceme robit ozdoby ako su ruzicky a podobne, netreba tolko salamy a sunky.
Ja som vrstvila nasledovne: Bryndzova natierka-sunka-Cesnakova natierka-Biely toast. chlieb-Makky syr-salama-Vlassky salat-Tvrdy syr-Pazitkova natierka-Tmavy toast.chlieb-Makky syr-Lipt. salama-Smotanova natierka-Biely toast.chlieb. Pri vrstveni je dobre vzdy natriet toast chlieb nejakou natierkou, aby to lepsie drzalo – z oboch stran. \r\nAk davame vrstvu salatu, treba ju niecim pevnym, napr. syrom, sunkou alebo aj hrubsou vrstvou natierky oddelit od chleba, aby chlieb velmi nenasiakol a nerozmocil sa. Ak sme skoncili s vrsvenim, celu tortu potrieme nejakou natierkou a obalime platkami tvrdeho syra. Je aj recept ako tvrdy syr roztopit a vytvorit suvislu vrstvu, ale takto je to jednoduchsie. Komu sa chce experimentovat, navod najde na nete... Ozdobujeme podla fantazie.