Sacher hviezda / torta / z mikrovlnky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 100g horká čokoláda * 100g maslo * 100g poloh.múka * 80g kr.cukor * 3 vajíčka * 1 ML PDP * ......... marhuľový džem + čoko poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

- nechce sa Vám piecť? - ani mne sa nechcelo :) .. a toto je za 5 min upečené a stačí Vám na to úúplne obyčajná mikrovlnka bez žiadnych špéci funkcií s nejakou vhodnou nádobou /silikónová forma, jenské sklo .../ ................... jasne, že sa dá i normál v rúre - ale niekedy keď je nedostatok času, prepadne nás nečakaná návšteva ........ alebo sme príliš lenivé - i tak sa dá :)

- celé vajíčka si vyšľaháme s cukrom do penista .... /žiadne oddelovanie žĺtkov a bielkov - nie je potrebné :)
- takto pekne
čokoládu s maslom si rozpustíme buď vo vodnom kúpeli ... ja topím v mikrovlnke
- vylejeme ju do vyšľahaných vajíčok s cukrom, pridáme i múku s PDP
..
- vylejeme do napr. silikónovej formy akéhokoľvek tvaru - u mňa hviezda /prípadne do misy vhodnej do MW/ ...- ja si vždy silikónovú formu vytriem jemne olejom /sklenú alebo keramickú radšej vytrieť maslom a vysypať poloh.múkou/ .............................. ... a šupneme do mikrovlnky na 5 min.. stačí úúplne obyčajný mikrovlnný ohrev 750W /ako keď si idete ohriať jedlo/, .. po 5 min. ju nechajte ešte 2-3 min tam, dvierka neotvárajte !! ... ona sa potrebuje trošku prebrať z toho šoku, že je už upečená :))
a tu už ju máme v plnej kráse, nadýchanú ... okraje si jemne uvoľním a nechám takmer vychladnúť vo forme
a potom krásne vyklopím ... /mizerná foto .. nie vždy sa mi vydarí :( -
- a pomocou nitky prerežem na polovicu ... a dúfam, že je aspoň trošku vidieť aké má bublinky :)
- spodnú časť natriem vrstvou džemu /nešetríme/ - marhuľového a už iba priklopím
.... no a konečná úprava ... povrch som potrela tiež troškou džemu - nech sa dobre šmýka :) a celú zapatlala čoko polevou ... a to je všetko :) ... prajem dobrú mlsnú chúťku :) .
................................... tortičku som doteraz piekavala na inej funkcii /Crisp/ .. dnes som sa rozhodla, že to skúsim iba čisto s MW ohrevom a úúplne v pohode ako vidíte i Vy :)
a v reze ................ už iba kopec šľahačky, lebo tá ku Sacherke patrí a už Vám nič nebráni k tomu sa dobre nabombať :) ... krájame horúcim nožíkom, aby sa poleva nepolámala .. ale kľudne si môžete urobiť čoko polevu podľa seba takú čo sa neláme :)