Karamelová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškóta: 7 vajec, 7 lyžíc kryštálového cukru, 7 lyžíc hrubej múky, kypriaci prášok Krém: Salko, 250 g masla, vanilinový cukor, lyžička kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

V obrázkovom postupe...

...rozdelíme si bielka a žĺtka...
... žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny...
... pridáme múku a kypriaci prášok...
... z bielkov vyšľaháme tuhý sneh...
...a postupne ho zľahka primiešame k žĺtkovej zmesi...
...pripravíme si tortovú formu. Ja dávam na dno papier na pečenie, ktorý vymažem maslom a boky tiež vymažem...
...piškótové ceste dáme do formy a pečieme pri 170 stupňoch cca 40 min. ...
... upečený korpus...
...a ideme robiť krém. Salko si uvaríme vo vode, cca 2 hodiny. Ja si varím vždy deň vopred. (Musí byť vychladnuté.) ...
... do misky dáme 250 g masla...
...vyšľaháme masielko...
...pridáme doň vanilinový cukor...
... ešte 1 lyžičku kakaa...
... a salko...
... poriadne vyšľaháme...
...korpus prekrojíme na časti a potrieme spodnú časť krémom...
...a tak isto aj vrch... A šup s tým do chladničky...
...necháme chvíľu stuhnúť, ozdobíme a dáme ešte do chladničky... No a potom spokojne papkáme :)