Rýchla hrášková polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibuľa 3 stručiky ceskanku 1 pór 400 g hrášku (čerstvého alebo 1 balenie mrazeného) trošku smotany na varenie alebo plnotučného mlieka soľ, korenie, olej, prípadne bujón

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi jednoduchá, rýchla a pritom chutná polievka.
Na oleji osmahneme nakrájanú cibuľu a pórik, pretlačený cesnak. Iba do sklovita.
Osolíme, okoreníme, prípadne podľa chuti trošku vegety.
Pridáme hrášok a trošku osmažíme (pri mrazenom, kým sa začne topiť).
Potom zalejeme vodou, aby bola tak 2-3 cm nad hrášok. Môžeme pridať pre chuť bujón (ja keď pridávam, tak slepačí alebo zeleninový) Povaríme, stačí pár minút, kým zmäkne.
Odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérom. Potom ešte pridáme na zjemnenie smotanu alebo mlieko a ešte trochu zmixujeme.
Polievku možno potom precediť (niekomu môžu prekážať maličké šupky). Podáva sa s chlebíkom, najlepšie opraženým.