Vanilkovo tvarohové šatôčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 200 ml vlažného mlieka, 60 g zmäknutého masla, štipka soli, 60 g cukru, 500 g polohrubej múky, 1/2 lyžičky kardamónu, 15 g čerstvého alebo 1,5 lyžičky sušeného droždia. Náplň: 250 g tvarohu, 1 PL pudingového prášku, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, hrozienka naložené v rume. Okrem toho na potretie 1 vajce+troška mlieka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misy dáme múku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme časť vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások, potom pridáme soľ, maslo a dolejeme zvyšné mlieko (môžme ho troška pridať ak by ho bolo do cesta málo) a kardamón. Ja som kardamón nedávala, lebo som ho doma nemala. Cesto dôkladne vypracujeme, ale nenechávame kysnúť ihneď ho dáme na dosku a vyvaľkáme z neho plát. Ten rozkrájame na 24 štvorcov. Do stredu každého štvorca dáme náplň, rohy preložíme do stredu a stisneme k sebe.
Formičky na muffiny vymastíme maslom a vložíme do každej šatôčku. Necháme asi 30 minúť kysnúť, potom potrieme rozšľahaným vajcom s troškou mlieka. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 C, cca 20 minút.
Príprava náplne: tvaroh klasický v alobale dáme do plátienka a dobre z neho vystískame všetku vodu. Potom ho dáme do misky, pridáme vajce, vanilku, pudingový prášok, cukor, hrozienka.
Z tejto dávky mi vyšli 2 muffinkové plechy, teda 24 koláčikov

Nechala som sa inšpirovať na: http://foto.dama.cz/foto.php?f=486883, len som zmenila náplň.

Už kysnú v muffinovom plechu
Po nakysnutí ich potierame rozšľahaným vajíčkom s troškou mlieka
Takto vyzerajú po cca 30 minútach pečenia
A tu sú už v plnej svojej kráse