Úžasne lahodné kurča



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100-200ml oleja, 5 str.cesnaku, 1čl vegety, 1čl ml.červenej papriky, 1čl ml.čierneho korenia, 1PL worčestru, 1PL sójovej omáčky

POSTUP PŘÍPRAVY

V pôvodnom recepte je uvedené až 200ml oleja, ale stačí aj menej, je to dávka na celé kurča. Všetko pekne zmiešame a potrieme kuriatko, ja som robila aj v celku a naposledy rozporcované. Necháme v chlade uležať 12-24 hodín, potom prikryté pomaly upečieme (2hod.) na 130-150°C a ku koncu na pol hodinku odokryjeme aby schrumkavela kôrka. Mňam, je úžasné...podávame s ryžou poliatou šťavičkou z kuriatka, ale môžu byť aj zemiačky. No a šalátik samozrejme. Dobrú chuť!

napácované kurča v celku
to isté kuriatko po upečení (piekla sesternica, od nej mám receptík)
podávané pol na pol ryža +zemiaky
a tu je upečené porcované kuriatko
keď ochutnáte, určite si ho budete chcieť zopakovať:o) aspoň u nás to tak bolo,o)