Cícerová polievka so zeleninou a strúhankou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 bal. cíceru, 2 mrkvy, kúsok zeleru, 1 kaleráb, 1 pór, soľ, solčanka, olivový olej, na strúhanku potrebujeme 1 vajce a hrubú múku podľa potreby

POSTUP PŘÍPRAVY

Túto polievku som varila ešte minulú sobotu, ale fotoaparát bol na turistike so synom, tak som fotila na mobil a až dnes som si na ňu spomenula a tak som ju sem pridala, veľmi všetkým chutila, čomu som rada, pretože najradšej majú mliečne polievky, a ja som chcela zas navariť niečo iné.
Cícer umyjeme a necháme cez noc namočený v osolenej vode, na druhý deň vodu zlejeme a dáme variť do tlakového hrnca s troškou oleja na 40 minút. Očistenú zeleninu nahrubo nastrúhame a opražíme na olivovom oleji, potom zalejeme vriacou vodou, prodáme soľ a solčanku a necháme variť. Zatiaľ si pripravíme strúhanku - vajíčko zmiešame s hrubou múkou, pokiaľ nám nevznikne husté cestíčko, ktoré postrúhame a dáme variť do polievky. Do uvarenej polievky pridáme cícer, ja som dala skoro všetok, akurát som si odložila trochu na šalát, dochutíme, keď zovrie, odstavíme a pridáme nakrájaný pór.