Neskutočné dobré - v origináli Sedliacke fondue od Stana Dančiaka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Chcem sa s vami podeliť o tento super recept od p. Dančiaka, kedysi ho prezentoval v relácii Petra Novotného, aj ked to možno vyzerá obyčajne, je to neskutočne dobré,sýte a určite si budete prsty oblizovať, je to super aj na chatu 1 okrúhly bochník chleba, ale v pohode aj "obyčajný " klasický chlieb, 450 g oravskej slaninky, 3 škatuľky syra Karička alebo iného topeného syra, ja som použila 3 črievka Bambino, 2 červené papriky, 1 zelená, ja som dala trikoloru z Tesca, pažítka ( tú som nedávala, nemali sme), 1 kyslá smotana, olej, mleté čierne korenie, mleté biele korenie / ani to som nemala/, vegeta

POSTUP PŘÍPRAVY

Z pecňa chleba odrežte vršok, a vydlabte striedku, peceň si uložte na poolejovaný plech a striedku naukladajte okolo, slaninku nakrájate na malé kocky a dajte ju vyškvariť, potom ju presypte do misky a s vyškvareným "sadielkom" vytrite chlieb zvnútra aj zvonku a nezabudnite aj na tenodrezaný vršok, ak vám ostane potrite aj striedku alebo polejte, ktorá je uložená okolo. Ku slaninke pridajte syr, na kocky nakrájanu papriku, smotanu, pažítku a koreniny, naplňte zmesou chlieb a dajte ho na 15-20 minút zapiect do rúry cca 180-200 stupňov, jedzte teplé a dajte vedieť ako vám chutilo
My tio jedávame tak že aj s plechom dáme na stôl, a jeme najprv striedku so zmesou zvnútra, normálne lyžicami dlabeme a potom si roztrháme chlieb, je fantasticky chrumkavý a len sa tak po ňom zapráši, obyčajne si to robíme v sobotu ked sme všetci doma, prihrievané to nie je "ono"