Hrnčeková banánová bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g Palmarinu alebo masla, 1 hrncek krystal. cukru, 2 vajicka, 1 CL sody bikarbony, 3 PL teplej vody, 2 pohare hladkej muky, 3 velke prezrete banany, 1 vanilkovy cukor, hrozienka + sekane orechy alebo sekana cokolada (napr. vajicka z velkonocnej nadielky, ale len cokoladove, tie natvrdo radsej do salatu,resp.uz asi len do kosa :-p

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmaknuty margarin vyslahame s cukrom (ked mate prezrete banany,kludne z neho uberte) a vajickami na penu. Do nej primiesame roztlacene banany, sodu rozmiesanu s 3 PL teplej vody. Nakoniec primiesame hladku muku. ked je cesto az prilis huste, mozeme ho rozriedit troskou mlieka. ma byt take stredne huste. Miesame rychlo a jemne, aby nebola babovky zbytocne ubita.

Babovku pecieme vo vymastenej a mukou vysypanej forme v rure vyhriatej na 200 stupnov asi 40 min, potom teplotu stiahneme a dopecieme. Skusime spajlou,ci je vnutri prepecena. Vychladnutu mozeme poliat cokoladou alebo len pocukrovat. Ja som robila polovicnu davku do malej formy a stacilo mi pri 200 stupnoch necelych 30 min a uz vo vypnutej rure som ju nechala dojst asi 5min. Babovka, kedze je bananova a je tam maslo, je trosku tazsia a menej nadychana ako klasicka piskotova, ale je vynikajuca a vonava. oplati sa skusit.