Cestovinová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g špagiet, konzerva šampinonov (veľkosť podla chuti), 200g mletého mäsa, paradajky, smotana na varenie, mlieko, bazalka, čierne korenie, soľ, maslo, 3 vajcia

POSTUP PŘÍPRAVY

uvaríme špagety, premiešame ich s maslom. Na panvici upečieme cibulu do sklovita a pridáme mleté mäso + napr. grilovacie korenie, pečieme pokial mäso nie je upečené. Špagety vložíme do formy od torty, ktorú sme vymastili (ja som robila na papieri na pečenie, pretože moja nejak netesní a vytiekla by mi omáčka). Vytvarujeme ich tak, aby okraje boli vyššie a stred vytvoril jamku. Do jamky dáme mleté mäso s cibulkou, pridáme šampinony a paradajky. Na záver zalejeme zmesou - 2dc smotana + 0,5dc mlieko, tri rozšľahané vajíčka, čierne korenie, soľ podľa chuti. Ja som do smotany pridala aj omáčku z maggi nápadov, nejakú syrovú. Zalejeme tortu a vložíme do rúry a pečieme pokial omáčka nestuhne. 180 stupnov 45min (robila osm to takto v plynovej rúre) . Pred dopečením posypeme syrom.

výsledok zvnútra