BUBLANINA - VYSOKÁ, jednoduchá a bombová



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia
400g práškového cukru
2dc oleja
3dc mlieka
500 g polohrubej múky
1 sáčok pášku do pečiva
štipku sódy bikarbóny

POSTUP PŘÍPRAVY

Dlho som hľadala jednoduchý, ale hlavne rýchly recept na bublaninu, kde sa nemusí sľahať sneh z bielkov a pod. Tak a našla som. Je to prva VYSOKÁ bublaninka, čo sa mi dnes podarila bez námahy. Tak poďme na to:

POSTUP:

Do misky rozbijeme 4 celé vajcia, pridáme 400g cukru, 2dc oleja, 3dc mlieka a celé to zmixujeme.
Potom vsypeme 500g polohrubej múky, 1 sáčok pášku do pečiva a štipku sódy bikarbóny - znova zmixujeme.
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrúsime ovocie (druh podla chuti). Pečieme to na strednom stupni, cca do 175 - 180°C = 25 - 30 minút.

Tak dobrú chuť.