Broskyňové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 vajíčka, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1,5 dl mlieka, 1 dl oleja, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva *** Krémová plnka: 850 ml mlieka, 3 smotanovo-vanilkové pudingy, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 3 žĺtky, sneh z 3 bielkov, 250 g obyčajného masla***veľká konzerva broskýň***2 smotany na šľahanie 33%, 2 vanilkové cukry, 2 stužovače šľahačky

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Celé vajíčka vyšľaháme do hustej peny, pridáme mlieko,
olej, šľaháme, kým sa nerozpustí cukor,
pridáme po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a zároveň šľaháme.
Vylejeme na vymazaný a pomúčený plech, pečieme pri teplote 175° C, približne 10 min.
Korpus necháme chvíľku vychladnúť,
príborovým nožom posťahujeme vrchnú časť cesta,
potrieme kyslejším marhuľový džemom, lyžicou som ho vtrela do cesta, aby sa mi lepšie rozotieral krém.
Krém: K 3 bielkom pridáme lyžicu cukru a vyšľaháme tuhý sneh.
600 ml mlieka necháme zovrieť spolu s cukrom a vanilkovým cukrom, vlejeme rozmiešané pudingy v 250 ml mlieka,
keď krém začne hustnúť, pridáme žĺtky, premiešame a za stáleho miešania necháme povrieť aspoň 2 min,
odstavíme,
ešte do horúceho vmiešame sneh
a vyšľaháme na hladký krém. Necháme ho vychladnúť za občasného premiešania.
Do vychladnutého pridávame po troške vymiešané zmäknuté obyčajné maslo a zároveň šľaháme,
...vyšľahaný krém...
Na korpus rozotrieme polovicu krému,
naukladáme odkvapkané a na menšie kúsky nakrájané broskyne, dlaňou som ich ešte jemne zatlačila do krému,
a rozotrieme druhú polovicu plnky. Treba to nechať na chvíľku stuhnúť, aby sa dala lepšie rozotrieť šľahačka.
Smotany na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačmi,
navrstvíme na krém, zarovnáme a necháme stuhnúť, najlepšie na noc. Ja som krém nenechala stuhnúť , ale hneď nanášala šľahačku a celé mi to utekalo, tak som si pomohla rozstrihanou krabicou od mlieka.
Nakrájame na rezy – najlepšie ostrým nožom a jedným ťahom. Koláčik je ľahučký a osviežujúci. *Dobrú chuť*