banoffie pie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

recept od Adriana S. (adrika280) ID 34442 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17218

POSTUP PŘÍPRAVY

dvakrát sme túto dobrotku robili a dvakrát nám salko z nej vytieklo, nech sme ho varili akokoľvek dlho.
tak som sa rozhodla urobiť trošku zmenu a koláčik som naporcovala rovno do misiek.

robila som z dvojitej dávky. šľahačku som mala dvojakú.
jednu obyčajnú vyšľahanú s vanilkovým cukrom a stužovačom.
a druhú karamelovú: upálime si tri veľké lyžice kryštálového cukru na karamel, necháme roztopiť
a zalejeme 1,5 dcl mlieka (alebo ako máte napísané v postupe na práškovú šľahačku).
necháme roztopiť, aby sa karamel spojil s mliekom. dávame pozor,
aby nám karamelové mliečko nevykypelo :-)
Necháme vychladnúť, vysypeme šľahačku v prášku a vyšľaháme.

do misiek si nasypeme najskôr keksíkovú zmes, na to salko, banány a vrstvíme. ja som dala ešte raz keksíky a salko
aj do veľkých misiek, pre veľkých jedákov
takto vyzerali vrstvy. posledná je šľahačka...
tu som dala normálnu šľahačku vyšľahanú s vanilkovým cukrom a stužovačom...
na tieto išla karamelová šľahačka
ozdobíme a môžeme maškrtiť :-)