Fantastický biely koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento úžasný koláč nám upiekla naša 80-ročná babička, nemôžem napísať úplne presný postup, lebo ona ho robila len tak, bez akéhokoľvek váženia. Ale dívala som sa ako to robí, takže som odpozorovala toto. Asi 3/4 kg polohrubej výberovej múky, kvások z 1a1/2 droždia,asi 1a1/2 dcl oleja,2žĺtka, asi 2 dcl vlažného osladeného mlieka,štipka soli. Cesto miesila asi 15 minút, potom ho nechala nakysnúť, potom ešte raz premiesila, aešte raz sa to všetko zopakovalo. Joj, ešte nesmieme zabudnúť na hrozienka. Nakysnuté cesto uložila do olejom vymazaného hrnca s priemerom 25 cm, vrch potrela olejom a ešte naposledy nechala podkysnúť. Koláč sa piekol asi 40 minút a po upečení ho znova potrela olejom.Koláč bol vláčny aj na druhý deň, tretieho sa už nedočkal, a babička nám upiekla nový a zas taký fantastický

POSTUP PŘÍPRAVY

xxx

Takto vyzeral rozkrojený