Veterniky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 ml vody 150 g hery 170 g polohrubej múky 6 vajec (4 - cesto, 2 plnka) štipka soli 100 g práškového cukru 400 ml mlieka 50 g zlatého klasu vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:

Do hrnca dáme vodu, pridáme Heru a štipku solia a necháme zovrieť. Do vriacej zmesi pridáme múku a uvaríme hustú kašu, ktorá sa nelepí na steny. Kašu necháme vychladnúť a vmiešame do nej 4 celé vajíčka. Vymastíme plech. Zmesou naplníme ozdobné vrecko a vytlačíme venčeky. Pečieme asi 20 min pri 180 stupňov.

Plnka:

Polovicu cukru dáme do suchého hrnca a uvaríme karamel, po troche prilievame mlieko a vo zvyšnom mlieku premiešame zlatý klas. Do karamelového mlieka pridáme zvyšný cukor, 2 žĺtky, vanilkový cukor, zlatý klas a uvaríme puding. Vyšľaháme bielky, primiešame do pudingu a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si 2 šľahačky, pridáme práškový cukor a došľaháme. Všetky veterníky pozdĺžne rozkrojíme a naplníme karamelovou plnkou a šľahačkou.

Nakoniec dosypeme práškovým cukrom

Zdroj

http://www.akosatorobi.sk/video/1257/veterniky