Fantastický šťavnatý čučoriedkový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 26 dkg práškového cukru, 4 vajcia, 26 dkg hladkej múky, 10 lyžíc oleja, pol prášku do pečiva, 8 lyžíc vlažnej vody PLNKA: 1l mlieka, 2 zlaté klasy, 3 lyžice hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 10 dkg prášk. cukru, 250 g masla (môže byť miesto masla Palmarín alebo HERA ja som dávala HERU), 1,7 dcl čučoriedkového kompótu, 2 práškové šľahačky s 2 dcl mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr poviem, že tento koláčik robí moja drahá maminka, ktorá neskutočne dobre varí a pečie a keďže môjmu manželovi to veľmi chutilo, tak som receptík od nej vypýtala a robím ho doma. Teraz to je už okrem manžela aj synov obľúbený koláčik. Je šťavnatý a veľmi chutný a ľahko sa robí.
Takže. Najskôr si upečieme korpus, teda všetky ingrediencie dáme spolu do jednej misy, mixujeme mixérom cca 3 minútky aby bolo cesto úplne jednotné a hladké. Potom ho vylejeme na vymastený a múkovu vysypaný plech a pečieme na 180 stupňoch 20 min. kým má zlatistý povrch. Vyberieme a necháme vychladnúť. Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si plnku. Dáme variť 9 dcl mlieka.medzitým si v zvyšnom deci mlieka rozmiešame 2 zlaté klasy, 3 lyžice hladkej múky, 1 vanilkový cukor a keď bude to mlieko čo varíme už teplé - NEBUDE VRIEŤ, tak vlejeme rozmiešané deci mlieka s týmito ingredienciami a za stáleho miešania varíme kým nezačne vrieť. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Medzitým nám korpus vychladol, vylejeme na neho šťavu z kompótu, aby bola po celom korpuse, potom upravíme čučoriedky aby boli po celom kopruse. Do vychladnutej plnky vmixujeme 250 g masla alebo Palmarinu alebo HERY. Poriadne rozmixovať aby neboli hrudky. Toto potom rozotrieme po celom plechu už na tie nasypané čučoriedky, ktoré sme tam dali aj so šťavou. - ja som dala tri malé čučoriedkové kompóty a šťavu som dala teda nie zo všetkých troch, ale z jedného a pol. Keby som dala všetky tri so šťavou, to by bolo až vodové. Takže to uvidíte, predstavte si, aby sa troška tej štavy vpilo na vrch toho korpusu. Na natretú plnku už iba natrieme 2 práškové šľahačky, ktoré sme rozmixovali s 2 dcl mlieka (ja som mala len jednu šľahašku Dr. Oetker, rozmixovala som ju so 150 ml mlieka a tým pádom nebola až taká vysoká, ale úplne stačilo. To je koniec, môžete to ozdobiť ešte buď nejakými ozdôbkami ako ja, že som dala na vrch tie farebné guličky a poliala som to trošička čokoládou, ale stačí keď je tam len šľahačka a už nič na tom. Prajem dobrú chuť.

Rozmixované ingrediencie na cesto pripravené na naliatie na plech
upečený korpus
naliaty čučoriedkový kopót so šťavou na upečenom korpuse
uvarený liter mlieka s 2 zlatými klasmi, 1 vanilkovým cukrom, 3 lyž. hladkej múky a 10 dkg cukru. Toto musí vychladnúť
do vychladnutého dáme 250 g masla alebo palmarinu alebo hery - ja som dala heru a mixujeme kym nebudu hrudky
rozmixovane
natrieme na korpus s čučoriedkami
natrety krem
pripravime šlahačku a natrieme na krem
natrieme rozmixovanú šlahačku
natreta šlahačka
Môžeme ozdobiť ak chceme
alebo ešte aj takto
HOTOVO a dobrú chuť