Výborný ORECHOVÝ zákusok na oblátke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 žĺtky, 6 bielkov, 230g prášk.cukru, 200g mletých orechov, 3 PL strúhanky, 1 prášok do pečiva. Plnka: 2 žĺtky, 120g kryšt.cukru, 1 dl silnej kávy (uvarená z 2 ČL instantnej kávy), 150g masla. Okrem toho: tortové oblátky, marhuľový džem, posekané orechy, strúhaná čokoláda.

POSTUP PŘÍPRAVY

Perfektný orechový korpus bez múky a úžasná kávová plnka... :-))

K postupu:
Tortovými oblátkami vystelieme dno plechu, boky vymastíme a vysypeme múkou.
Korpus: žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame orechy so strúhankou a práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech a upečieme.
Plnka: žĺtky vymiešame s cukrom a šľaháme chvíľu nad parou, potom pridáme uvarenú kávu a šľaháme stále nad parou do zhustnutia. Dáme vychladnúť, občas premiešame. Do vychladnutej zmesi zašľaháme maslo.
Vychladnuté cesto potrieme džemom, pripravenou plnkou a posypeme orechami a čokoládou.