...jednoduchy cheesecake...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 ks digestive keksov alebo inych maslovych keksov (napr. BeBe, no tych dajte asi raz tolko) * 1,5 dl hladkej muky * 2 lyzice krupicoveho cukru * 1 zltko * 125 g masla * 200 g jemneho (kremoveho) tvarohu * 2 platky zelatiny * 1,75 dl slahackovej smotany * vanilkovy prasok (alebo vanilkovy cukor) * cukor * (citronova stava)

POSTUP PŘÍPRAVY

...hladala som recept na jednoduchy cheesecake, no nic ma nezaujalo od zaciatku do konca...americke cheesecakes s plnkou z kremoveho syra mam rada najviac zo vsetkych, ale chcela som spravit trosku dietnejsiu verziu z nizkotucneho tvarohu. tato zelatinovo-tvarohova plnka sa tu na mmb vyskytuje vo viacerych receptikoch, a zatial ma veru nesklamala (chuti ako milacik, urcite ste na nu uz niekde natrafili :)). ked budem robit kolacik do vyssej formy, pouzijem tvarohy dva alebo aj tri (cca 600g) a znasobim aj pocet zelatinovych platkov..mnozstvo cukru do plnky neuvadzam zamerne, ja som pridavala od oka, pokial sa mi nezdala dostatocne sladka no zaroven nie presladena...

potup je celkom jednoduchy:

1. na krustu si v kuchynskom robote pomelieme keksy, pridame muku, cukor, zltko a maslo..vymixovanu masu rozotrieme do formy (ja som pouzila kolacovu formu, no na cheesecake sa lepsie hodi tortova forma s odnimatelnym dnom)..
2. formu s cestom vlozime aspon na 30 minut do chladnicky a medzitym si ruru vyhrejeme na 175 stupnov
3. s robenim plnky sa nemusime ponahlat, kedze sa nebude piect, ale vylievat na vychladnutu krustu, co chvilku potrva..
4. krustu po vybrati z chladnicky pecieme asi 30 minutiek, mala by pekne zozlatnut..upecenu vyberieme a nechame vychladnut..
5. platky zelatiny namocime na 10 minut do vody..
6. kremovy tvaroh vlozime do misy, ochutime cukrom a pridame vanilku..
7. zohrejeme slahackovu smotanu, stiahneme z platne a rozmiesame v nej vyzmykane zelatinove platky. masu pridame k tvarohu a vymiesame do hladka..(mozeme ochutit citronovou stavou)
8. hotovu plnku vylejeme na upeceny vychladnuty korpus a vlozime na par hodin do chladnicky, najlepsie na noc...*dobru chut*

..kusok kolacika..*mnaaaam*