Mokrý koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***CESTO***6 vajec, 300g pr.cukru, 300g hl.múky, 1 pr.do pečiva, 6PL vody, ***KRÉM***2 Zlaté klasy, 1l mlieka, 1 vanilkový cukor, cukor podľa chuti, 1-2 poháre zaváraných marhúľ, ***ešte 150ml silnej instatnej kávy, 250ml šľahačkovej smotany, (r)um,

POSTUP PŘÍPRAVY

&

upečieme piškótu a prekrojíme ju najprv priečne na polovice, je jedno či po šírke alebo po dĺžke, záleží na vás akú máte misu, do ktorej budete koláč vrstviť, ja som si kraje odložila na punčovinu do torty... tak som vyrezala obdĺžniky v strede plechu podľa mojej misy.....a potom musíte prekrojiť pláty po celej šírke na plocho ešte na dve časti, jednoducho musíme mať 4 tenšie pláty
tu je jeden prerezaný plát po celej ploche....
kým sa piekla piškóta, zatiaľ som pokrájala marhule takto...a ešte uvariť puding z mlieka a zlatých klasov...a nechať schladnúť, nech je len teplý a nie horúci
prvý pláta dáme do hlbšej misy, polejeme ho kávou a rumom
a ešte pokropíme šťavou z kompótu
potom poukladáme časť (1/3) marhúľ a polejeme pudingom
tu mám už dve vrstvy....
takže postup z marhuľami a pudingom zopakujeme ešte dva krát, posledný plát navlhčíme tiež
a na vrch dáme vyšľahanú smotanu, posypeme grankom a dáme stuhnúť do chladničky
po stuhnutí papkáme:o)