90 dní po 90DD

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Keďže končíme viaceré s 90DD a chceme pokračovať, preštudovala som si knihu ako pokračovať. Takže vyberám z knihy: Ďalších 90 dní po diéte konzumujete na RAŇAJKY len ovocie a jete ho aj na desiatu, na spestrenie môžete vypiť ovocno-zeleninový džús. Pri ostatnýh dvoch jedlách, pri obede a večeri, dodržujete správnu kombináciu potravín a časový rozvrh stravovania.

POSTUP PŘÍPRAVY

Jedna zásadná ZMENA je, že nemusíte dodržiavať bielkovinový deň, škroby, UH a vitamínový deň - to znamená, že ak máte na obed bielkoviny - na večeru si môžete dať škroby - treba len dodržať správnu kombináciu potravín. Vodný deň - stále platí - ale môžete piť aj čaje, číre polievky, alebo vývary, prípadne ovocno -zeleninové džúsy, samozrejme bez cukru. Vhodná je minerálka s obsahom magnézia.
Snáď som vám pomohla - ak máte otázky - pridám to sem.

Cykly stravovania -
ČISTIACI CYKLUS - prebieha od 4.00 hod do 12.00 hod - v tomto čase jedzte len minimálne /hlavne OVOCIE/ a pite čo najviac vody, čaju a nízkokalorických nápojov.
PRIJÍMACÍ CYKLUS - trvá od 12.00 hod do 20.00 hod. - slúži na prijímanie potravy, a dodržanie správnej kombinácii potravy. Po jedle obsahujúcom bielkoviny musia uplynúť medzi jedlami najmenej 4 hodiny, keď máte škroby a UH - 3 hodiny a pri ovocnom sú to 2 hodiny.
TRÁVIACI CYKLUS - trvá od 20.00hod do 4.00 hod - po ôsmej hodine večer už nejedzte!

Správne kombinovanie potravín :
OVOCIE - konzumujte ho len samostatne, vyberajte si vždy len také ovocie, ktoré neprekáža vášmu žalúdku
SUŠENÉ OVOCIE - jedzte ho samostatne, alebo len v kombinácii s obilninami /vločky, musli/
ZELENINA - jedzte hlavne surovú, k mäsu vylúčte zeleninu, ktorá obsahuje škroby /zemiaky, žltá tekvica/, vhodná je aj k ovocným šalátom STRUKOVINY - ako dôležitý zdroj bielkovín sa hodia k zelenine, aj k obilninám a len v malých množstvách a len občas aj omastené olejom, a s chlebom môžu byť samostatným jedlom
CHLIEB - mal by byť celozrnný, môžete si ho dopriať aj na večeru so šálkou čaju alebo aj k hustým polievkam, ale len jeden krajec
OBILNINY A VÝROBKY Z NICH - konzumuje ich samostatne, s ovocím, predovšetkým so sladkým, so sušeným ovocím a orieškami, so zeleninou, čerstvou aj dusenou, v malom množstve a len občas so strukovinami, alebo aj s mliekom / ryža v mlieku, musli , vločky/
MLIEKO - konzumujte ho ako samostatné jedlo, len občas s chlebom, kukuričnou krupicou, ryžou, prosom, vločkami, tiež so žitnou kávou , meltou, mliečne výrobky /jogurty/- len samostatne, občas v kombinácii s musli, vločkami, a syry jedzte so zeleninou a vyberajte si menej tučné syry VAJCIA - kombinuje so zeleninou, aj so zemiakmi, občas ich použite na prípravu palaciniek, omeliet, do vyprážaných jedál, alebo do cesta na koláč, ktorý konzumujete ako samostatné jedlo
MäSO, RYBY, MäSOVÉ VÝROBKY - kombinácia s čerstvou alebo dusenou zeleninou, okrem škrobovej /zemiakov, strukovín/, občas je dovolený pohár vína a kyslé ovocie /ananás, mandarínky/, mäsové výrobky jedzte len zriedka, vyberajte si skôr diétne a menej mastné, alebo si namiesto nich dajte tofu
BYLINKY A KORENINY - používajte ich podľa vlastnej chuti, sú vhodné do každého jedla
SOĽ - jedlá soľte čo najmenej, uprednostnite dochucovanie bylinkami