Kuracie pečienky po benátsky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g kuracích pečienok, 150-200g čínskej kapusty, 1 červená paprika, pór, strúčik cesnaku, čili, 1 KL oregana, soľ, korenie, kôra z pomaranča, 2 PL pomarančovej šťavy

POSTUP PŘÍPRAVY

kuracie pečienky na trocha inší spôsob :) Ja ich zjem jedine na takto trocha exotický spôsob, klasické mi akosi "nešmakujú". Keďže ide o bleskové jedlo, odporúčam vyskúšať.

potrebné suroviny.... ja som dala aj za naberačku vývaru, keďže som mala akurát čerstvý...
pečienky umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky. Alebo na iné tvary, ako sa podarí :)). Osmahneme na oleji, poznáte to, cca 3 minúty. potom vyberieme na tanier, šťavu necháme v panvici, zíde sa....
na šťavičke opečieme papriku, pórik...po pár minutách pridánme čili, oregano a roztlačený cesnak
pridáme aj kapustu a dusíme, kým trochu "zvädne". Podliala som spomínanou naberačkou vývaru, keďže som mala čerstvý a lákal ma a veru nepokazil. Pridáme kôru z pomaranča a šťavu. Pozor!!! Napriek malému množstvu je pomaranč dosť aromatický a cítiť ho v jedle, nám nevadí, ale kto nie je zvyknutý, nech dá radšej menej...
prišupneme pečienky, chvílinku podusíme, osolíme, okoreníme a koniec....................
podávame :))) my bez prílohy, preferujeme delenú stravu, ale vám nič nebráni priložiť ryžku alebo zemiaky :) Dobrúú chuť!