SLOVENSKY ZEMIAKOVY SALAT_VYLEPSENA VERZIA*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Stredne veľké zemiaky-asi 1-1,5 kg,3-4 stredné cibule,mrazená madarská zmes s kukuricou a kápiou,sterilizované uhorky aj s nálevom-podľa chuti,soľ,cukor,olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šúpke-radšej skôr,očistíme a pretlačíme cez koliesko na šalát.Uhorky a cibuľu pokrájame na drobné kocky,mrazenú zeleninu uvaríme v troche vody. Cibuľu prelejeme vriacou vodou-sparíme,je poživateľnejšia.Všetky suroviny zmiešame,osolíme,okoreníme,prilejeme nálev z uhoriek a slnečnicový olej.Zemiaky časť nálevu popijú,takže s ním opatrne,aby sme nenarobili galibu.Premiešame,necháme odstáť,aby sa všetky chute spojili.
Vhodný pre nemajonézových fajnšmekrov.
Podávame,s čím je líbo.S kukuricou a kápiou vyzerá pestro a je aj chutný.

DOBRU CHUT