Hovädzie so zeleninou a chrumkavé pečené zemiaky podľa Martušky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hovädzie maso & mrkva & petrzlen & zeler & cibula & hladka muka & kysla smotana & bujon (kocka) & sol, mlete cier.korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Dnes ma moja draha mamka prekvapila,ked som prisla do kuchyne a ona mi, zlatucka, fotila recept ,ktory som jej den predtym spominala, ze chcem dat na MMB :-) Takze, dnes vari super-mamka-Marta :-*

Zeleninu si nakrajame na pasiky. Mnozstvo podla chute a zasob. U nas bolo bez petrzlenu, ale mamke tam dost chybal,takze dajte aj ten.
Maso naklepeme, osolime, okorenime
Pripravene maso na oleji opecieme z obidvoch stran a vyberieme na tanier
Ked mame poopekane vsetko maso, dame do hrnca zeleninu a cibulu. Chvilu opekame
Pridame asi 1-2 PL hladkej muky. Zase chvilu prazime
Pridame rozmiesanu kyslu smotanu (najlepsie izbovej teploty alebo do nej zamiesame trochu hladkej muky alebo teplej vody,aby sa nezrazila), podlejeme vodou, pridame bujon a opecene maso. Prikryte dusime do makka. Mamka varila v tlakaci, takze to bola rychlovka.
Ako priloha u nas vedu pecene zemiaky, ktore mamka robi tak,ze nakrajane zemiaky chvilu obvari v osolenej vode a na vymastenom pekaci ich jemne poprasi hrubou mukou, osoli, orascuje a pecie,pecie,pecie,kym nie su krasne cervene a vdaka muke extra chrumkave.