Tvarohovo-marhuľové mlyny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g jemného tvarohu & 125g prask. cukru & 10 PL oleja & 10 PL mlieka & stipka soli & 1 vanilkovy cukor & 500g hladkej muky special & 1 prasok do peciva & citronova kora & zavarane alebo cerstve marhule

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept zo Zivota,ktory sa oplati vyskusat. ospravedlnujem sa,ale neopisala som si meno osoby,ktora ho tam poslala,ale velmi pekne jej dakujeme za dobry recept :-)

Super na ranajky ku caju alebo na desiatu.

Zavarane marhule (vyberame pevnejsie, nie makke,aby sa dalo dobre zlepovat) nechame DOBRE odkvapkat, odtiect. Tvaroh zmiesame s mliekom, olejom, solou, cukrom, citron.korou.pridame preosiatu muku a vymiesime hladke cesto. keby sa vam zdalo prilis tuhe, pridajte trosku mlieka. Vyvalkame ho na hrubku asi 3-4mm a vykrajujeme z neho kruhy s priemerom asi 8-10cm (zalezi od toho,ake velke mame marhule, aby sa to dalo potom poskladat do mlyna). Do stredu kruhu polozime polovicu marhule a cesto nakrojime na stvrtiny, len po marhulu,ako vidite na obrazku
A ideme skladat mlyn. snazili sme sa to so sestrou pofotit co najdetailnejsie,tak dufam,ze je to z fotiek jasne, keby nie, opytajte sa. ale v podstate je to o tom,ze do stredu potiahneme a zalepime kazdy druhy cip. Takze...jeden...
....dva....
..tri...
...aaaaa styri...
Hotovo. nie je to vobec zlozite, len to treba skusit. stred jemne popritlacame,aby sa mlyny nerozliepali pri peceni. Pred pecenim mozeme potriet vajickom (netreba)
Vo vyhriatej rure pecieme do zlata. naozaj nepamatam ako dlho to trvalo, ale cca 20 min. by som tipla. treba odsledovat.
Vychladnute pocukrujeme a skladujeme v zatvorenej doze. Kedze je to tvarohove cesto, ked postoji, trosku zvlhne, ale chutovo su naozaj skvele, treba skusit.