Štvorfarebný puding s marhuľami a so skrytými "špagetkami"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Klasika: mliečko, puding, piškóty, hrozienka, ovocie, čokoláda. Špagetky : mlieko, žĺtka, hladká múka, cukor, maslo. Navrch šľahačka s postrúhanou čokoládou, príp. posypané kakaom alebo grankom.

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaríme puding, aký máme najradšej, a vrstvíme: puding, piškóty, ovocie (broskyne, jahody, mandrchy...), hrozienka, čokoláda...a opakujeme: puding....

Pudingy boli od najtmavšieho po najsvetlejší (kakaový, karamelový, mandľový a "špagetkový"). Špagetkový vznikol tak, že som zistila, že nemám doma vanilkový puding, tak som vymyslela, že tam šupsnem plnku z kornútikov, ktoré robievame...... Plnka: 400 ml mlieka, 100 gr. hladkej múky, 4 žĺtky, 1 vanilkový cukor (uvaríme hustú kašu) 200 gr. pr. cukru vymiešame s 250 gr. masla. Do vychladnutej kaše vmiešame maslo s cukrom a spojíme do hladučkej hmoty. Navrch som nastriekala túto mňamhmotičku a dietky skríkli: mami, to sú ako špagetky! Odtiaľ ten názov.
Trošku som mala obavy, či puding s plnkou nebude sladký, ale bolo to super. Navrch som dala šľahačku, bez cukru, myslím, že menej je viac a postrúhala korkou čokou.