Vynikajúci hroznový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 150g práškového cukru, 125 ml oleja, 200 ml mlieka, 300g polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva, 30 g kakaa***pikantný džem na potretie***menší balík piškót, cca 2 dcl tekutiny, do ktorej namáčame piškóty( ovocná šťava, káva, šumienka, zaváraninová voda... fantázii sa medze nekladú)+ 2 PL rumu***plnka: 250g ricotty, 200ml pochúťkovej smotany, 2 vanilkové cukre***cca 300g hrozna***1 bal. číreho želé na torty, 2 PL lyžice cukru, 250 ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Keďže je čas hrozna, pridávam jeden, u nás veľmi obľúbený koláčik.

... Ako prvé vymiešame vajíčka s cukrom dopenista a postupne pridávame olej, mlieko, múku, v ktorej sme zmiešali kakao a prášok do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, prípadne plechu menších rozmerov a dáme piecť ....
... zakiaľ sa koláčik pečie, my si prichystáme ostatné suroviny ako na obrázku...
Takže piškóty, ktoré budeme máčať v šťavičke s rumom, v druhej miske je zmiešaná ricotta s pochúťkovou smotanou a 2 vanilkovými cukrami a nakoniec si očistené hrozienko poprekrajujeme na polovičky a vykôstkujeme...
...upečený korpus necháme vychladnúť a keď Vám v strede príliš narástol tak ako mne, kľudne ho zarovnajte a zbytky už len niekto zlikviduje....
... korpus natrieme pikantným džemom...
...piškótky namáčame do rumovej vody a ukladáme ...
...až kým nepokryjeme celú tortu...
... na piškótky navrstvíme ricottovo-pochúťkovo-smotanovú:o)))) dobrotu... Ako som písala, ricottu vymiešame s pochúťkovou smotanou a 2 vanilkáčmi....
... a potom ľubovolne ozdobíme rozpolenými bobuľkami hrozna...
... ideme pripraviť želé ako je napísané v návode: 250 ml vody, 2 lyžice cukru a želé poriadne premiešame, za stáleho miešania privedieme k varu a varíme 1 minútu, potom želé odstavíme a ešte teplé lejeme na koláč...
...keď budete dávať želé, dávajte ho lyžičkami, nelejte tak ako ja, lebo si vyplavíte smotanovú vrstvu a nebude to pekne vyzerať...
:o)
...dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc a servírujeme... Dobrú chuť...