Zapekaný kel s mletým mäsom a ryžou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kel, mleté, mäso, ryža, soľ, vegeta, rasca, čierne korenie (alebo akékoľvek, ktoré obľubujete), cesnak, trošku kečupu, vajíčka, mlieko alebo smotana, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Uvaríme, vlastne udusíme si klasicky ryžu.
2. Mleté mäso si orestujeme na oleji, pridáme soľ, korenie, cesnak (buď rozdrvený alebo na plátky - to je jedno), tochu kečupu a podlejeme troškou vody - udusíme.
3. Kel sa pokrája na kúsky a dá do osolenej vody s rascou - varíme tak max. 5 minút, nech len trošku zmäkne.

Zoberieme plech (používam silikónový, pri normálnom by som doporučovala ho vymastiť a vysypať strúhankou) a na spodok dáme zmäknutý kel, naň ucapkáme mleté mäsko a navrchu dáme ryžu, dobre popritláčame rukou. V nádobe si rozmiešame vajíčka s mliekom ( alebo smotanou) a vegetou. Túto zmes vylejeme na ryžu, ono to posteká pekne dole až ku kelu, a dáme zapiecť.

Je to fantastické.