Cibuľová marmeláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 PL masla*2PL olivového oleja*1 kg červenej cibule*3 strúčiky cesnaku*4 PL hnedého cukru*3-5 PL octa*350 ml červeného vína*soľ*mčk*tymián

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja cibuľu teda nejak extra nemusím,ale toto,tak toto je cibuľový zázrak a chutí naozaj luxusne.Je skvelá na chleba natretý lučinou,či paštétou alebo ako základ na pizzu namiesto paradajok,či ako príloha k masu.Taká "inovácia" :)),pre tých čo majú radi nové chute.
A priznám sa,už som vyjedala z panvičky.......

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky,aj cesnak....
...v širšom hrnci či panvičke si rozpustíme maslo s olejom...
...keď maslo začne peniť,hodíme naň cibuľu s cesnakom a restujeme....opatene s plameňom,radšej menší.....
...po minútach pridáme cukor,ocot-najprv najprv 3 PL-,premiešame na na malom plameni dusíme nezakryté ďalších 10 minút.....
...keď uplynulo 10 minút zmes osolíme a očiernokoreníme a pridáme ďalšie 2 PL octa.Dusíme ešte 10 minút....
...nakoniec podlejeme vínom a necháme dusiť....
...dusíme,kým sa nám všetka tekutina neodparí a nevznikne hustá marmeláda.Asi takto....a ešte ochutnáme a dochutíme.Tá moja cibuľa potrebovala ešte soľ a 1 PL cukru....
...z 1 kg cibule mám 1 flašu od horčice-350 ml a 2 fľaše od jogurtu-2x190 ml.