torta pre VANESKU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

použila som skúsenosti a rady p. Zdenky Rajnochovej a
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2408&user=23120
p. Marcelky Krištofíkovej http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2223
--------ďakujem!!!

POSTUP PŘÍPRAVY

Vo vnútri je kakaový korpus a čokoládový krém. Na ozdobu som použila cukríky s Lidla, ktoré som spracovala do modelovacej hmoty. Sú tam tri farby,takže netreba už použiť farbivo.
Ružové cukríky som dala na asi 1 min. do mikrovlnky. Vyzerajú potom akoby nakysli. Pridala som v rovnakom pomere práš. cukor a sušené mlieko polotučné /určite nie sójové/.
Hmotu som zmiešala. Pozor je to dosť horúce. Chvíľu sa to dosť lepilo.
Za pomoci kukuričného škrobu som hmotu rozvaľkala a ďalej s ňou pracovala.

Kvietok som vykrojila pomocou vykrajovačky. Aby mi perlička lepšie držala do stredu som vatovou tyčinkou naniesla trolinka vody čím som ju viac menej prilepila. Potom som už len zatlačením varešky vytvarovala kvietok a nechala usušiť.
Lístky sú zo zelenej hmoty. Vykrojený lístok som pritlačila na umelohmotný lístok a tým som vyrobila „žilky“.
"žilky"
Lístočky som nechala uschnúť na vareške.
Toto je výsledok
„Poťah“ na torte je zo žltých cukríkov. Použila som cukríky z dvoch balení. Celú tortu som potrela tenučkou vrstvou krému. A na ½ hodiny som ju šupla do mazáku. Tesne pred vybraním som si pripravila poťah vyvaľkala a ešte skoro teplý položila n tortu. Znova som to hodila do chladu, ale už len do chladničky. Aspoň na chvíľu, kým si oddýchnete od vaľkania.
Potom už len lístky a kvietky.... Tie som „lepila“ tiež vodou a vatovou tyčinkou.
A je hotovo.
Takéto niečo som robila prvý krát v živote, takže zvládne úplne každý.