Môj prvý košík s prvými broskyňami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Košík: 5 vajec, 250g práškového cukru, 10 PL vlažnej vody, 250g polohrubej muky, 1/2 kypriaceho prasku, 3 PL kakaa Plnka: 750 ml mlieka, 2x vanilkový cukor, 3x Zlaty klas, 225 g práškového cukru, 375g Hery, 180g masla Džem, kompót MMF

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Korpus: použila som formu ráfik malý ovál
- vymiešať žĺtka s cukrom, pridať vodu - vymiešať, pridať kypriaci a múku - vymiešať, vyšľahať bielka do tuha a zamiešať zľahka do cesta, pridať kakao - vymiešať. Piecť pri teplote 180 °C až kým sa nelepí na špajdlu.
2. Krém: za stáleho miešania uvariť hustú pudingovú kašu z mlieka , vanilkového cukru a zlatého klasu , nechať vychladnúť. Maslo, Heru a práškový cukor vymiešať do hladka a pomaly primiešať ( po lyžiciach ) vychladnutý puding.
3. MMF: 175g schamalow cukríkov ( kupujem v Lidly majú zelený obal a sú tmavo ružové ) umyť vodou, aby ostali biele, pridať 1,5 ČL kyseliny citrónovej, 1PL vody, za "oriešok" Cery a rozpustiť v mikrovlnke. Zamiešať 500-600g preosiateho práškového cukru ( podľa potreby pridať) a vypracovať na tvárnu a dostatočne tuhú hmotu.

Upečený korpus som prerezala na 3 pláty, ktoré som postupne plnila : 1. plát, džem, krém kompót, džem ( zo spodu 2. plátu ), 2. plát, džem, krém, kompót, džem, 3. plát. Celú tortu som obtrela zvyšným krémom a potiahla MMF - výpletom.

Broskyne sú podla receptu od Renáty K. (Renik) ID 6238

Kvietky som robila z fondánu podľa tohoto návodu http://www.tortyodmamy.sk/?q=fotopostupy&page=6

-