Jablkový koláč s citrónovou polevou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO :300g postrúhaných jabĺk, 2 vajcia, 120g práš. cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 50g masla, 1 balík škoricového cukru, 120g polohrubej múky, 1/2 bal. kypriaceho prášku do pečiva, CITRÓNOVÁ POLEVA: 270g práškového cukru, 3 PL citrónovej šťavy, 1 a 1/2 PL vriacej vody- všetko spolu miešame do zhustnutia el. šľahačom, NA ZDOBENIE: Strúhaná čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s práš. cukrom, vanilkovým cukrom a s makkým maslom do penista.
Pridáme postrúhané jablká, do ktorých sme primiešali škoricový cukor, múku s práškom do pečiva a dobre vymiešame.
Nakoniec pridáme ušľahaný sneh z bielkov.
Plech vymastíme a vysypeme múkou, vylejeme cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri miernej teplote.
Vychladnutý koláč polejeme citrónovou polevou a posypeme strúhanou čokoládou.