Geniálna jogurtovo-čokoládová pena od Nicole (zo zvyšných bielkov)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml biely jogurt (nejaky dobre husty, ja som pouzila Sabi) & 30-40 g cokolady (na varenie,horkej,mliecnej) & 1 PL kakaa & 1-2 PL jemneho krystal. cukru & 2 bielky

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievcence, na nete som natrafila na dalsi bombasticky recept, vrelo odporucam vyskusat. Pena chuti podobne ako tie termixo-Patovite kremiky,ale samozrejme lepsie. Da sa povedat,ze je aj celkom zdrava. s privretim jedneho oka :-p
Ked mate radsej sladsie, dajte tie 2 PL cukru, ja som dala len 1 a je to pre mna tak akurat,ale ja mam radsej horku cokoladu. Pouzila som cokoladu na varenie, tak ked date mliecnu, bude toho cukru stacit tiez 1PL,si myslim.

Jogurt nechame postat mimo chladnicky, kym sa nezohreje na priblizne izbovu teplotu. Cokoladu si roztopime (napr. v mikrovlnke) a tiez nechame vychladnut.
Do jogurtu preosejeme kakaovy prasok, dobre spolu vymiesame. ked nemate radi velmi cokoladove, kludne toho kakaa uberte.
Primiesame vychladnutu (vlaznu) cokoladu.
Vyslahame bielky skoro do tuha. Pridame cukor a nad parou ich doslahame uz do tuheho tuha. Mozeme slahat nad parou od zaciatku, ale mne sa nechcelo, tak som to poriesila takto. odkukala som to tu od kohosi, vazne netusim od koho, ale dakujem :-) Tuhy sneh velmi jemne a opatrne vmiesame do jogurtovej hmoty.
Rozdelime do poharov, misiek a nechame aspon 3 hodiny chladit. Z uvedenej davky vysli 3 salky, takze kludne si ju zdvojnasobte, toto je malo aj pre nas dvoch :-D Poznamka, ked postoji cez noc, z bielkov a jogurtu sa na spodku urobi voda,tu treba odliat. na chuti a kvalite to ale nic nemeni, nemusite sa bat,ze je pokazeny.
Pena je naozaj penovita, jemnucka, vynikajuca. Tato chladla mozno pol hodinky,ale oplati sa ju dobre schovat a nechat v chlade aspon tie 3 hodinky